info@panadisplay.com
Milyen nagy megjelenítési technológia függ a televízió minőségétől?

Milyen nagy megjelenítési technológia függ a televízió minőségétől?

Apr 21, 2018

blob.png

OLED megjelenítési technika

Az OLED panel szuper erős színteljesítményt produkál, gyorsabban képes a képérzékelősebesség, a mainstream termék válaszideje mindössze 0,001 ms, az LCD panel kevesebb, mint 1/1000-e, és a nagysebességű mozgókép nagyon ragyogó. Továbbá, az OLED megjelenítési technológiának megvilágító tulajdonságai vannak, ezért a színtelítettség mélyebb és természetesbb. Az önállóan megvilágító OLED panel fekete lehet fekete, és végtelen kontraszttal rendelkezik. Ez megoldja az LCD TV szivárgásának problémáját.


Ugyanakkor, az OLED panel kiemelkedő tulajdonságainak köszönhetően, háttérvilágítás nélkül, az OLED TV sokkal kellemetlenebb lehet, mint az LCD TV. Meg tudja valósítani a határértéket és az ultra-vékony design 4mm vagy akár 1mm, és könnyen megvalósítható hajlítás. A csúcsminőségű felületi TV természetes partnere.


  

blob.png

Kvantumpontos megjelenítési technológia

Mint mindannyian tudjuk, a high-end TV most két OLED táborra és a QDOT LCD panelre oszlik, amelyek mindegyike számos TV-gyártó támogatásával rendelkezik. A kvantumpontos megjelenítési technológia egy csúcsminőségű gyilkos, egyidejűleg OLED kijelző technológiával. A meglévő LCD-panel technológiájának javításával az OLED elveszíti a színteljesítményt, és jobban ellenőrizhető a költség-vezérlés és a panel jó aránya miatt.


A hagyományos LED háttérvilágítással összehasonlítva a kvantumpontos megjelenítő anyag gerjeszti az ultra nagy tisztaságú színspektrumot, és új felforgató minőségi forradalmat eredményezhet. Ez teszi a színes gamut lefedettségét a kijelző eléri a megdöbbentő 110% -ot, és láthatja a sok színes részleteket, hogy nem lehet megjeleníteni a hagyományos televízión. Ezen kívül a fényforrás áramfogyasztása alacsony, az egészség és a környezetvédelem, így a televízió élettartama hosszabb.


  

blob.png

HDR megjelenítési technológia

Az elmúlt két évben a 4K, amely forró és elfújta a TV felbontását. A HDR technológia hangsúlyozza az emberi szem érzékelését és a képminőség javulását. Az emberi szem nagyon széles fényerejű érzéssel rendelkezik, néhány ezredmásodperctől tízmillióig. Az emberi szem észlelt minősége szorosan kapcsolódik a kép kimeneti terminál által megjelenített fényerőtartományhoz. Az úgynevezett dinamikus fényerő tartomány a képernyő legmagasabb és legalacsonyabb fényereje közötti távolságnak tekinthető.


A hagyományos televízión megjelenített fénysűrűség nagyon korlátozott, ami távol áll az emberi szem által észlelt tartománytól. Ennek az az oka, hogy a hagyományos fényképezőgép fényereje nem emelhető fel a kép fényességében, és a sötét helyek nem merészkednek le. Ez vezet a képek gyengeségéhez és a nagyszámú részlet elvesztéséhez. HDR ultraminőségű kijelző technológia megoldani ezt a problémát merül fel a történelmi pillanatban.

A HDR technológiával felszerelt intelligens TV-készülék kibővítheti a fényerő dinamikus tartományát, és olyan képet mutathat, amely hasonlít a dinamikus tartományhoz, amelyet az emberi szem érzékel, és ezáltal reálisabb képet ad a képről. A TV HDR technológia magja a képernyő fényerejének növelése és a sötét képernyő fényerejének beállítása, ezáltal növelve a kontrasztot az árnyalatok között.


MEMC mozgásjavító technológia

Annak ellenére, hogy az OLED kijelző technológiája kiváló sportesemény-teljesítményt nyújt, de az OLED panel költségei igen magasak, csak néhány high-end TV, magas ár, költséghatékony szó nem tartozik a könnyű luxus kategóriába, véget ér. A hagyományos felhasználók számára az LCD TV még mindig a legjobb választás.

A MEMC mozgásjavító technológia jó sport az LCD TV számára. A speciális mozgáskompenzációs technológia segítségével a mozgókép-rendszer hatékonyan kiküszöbölhető a dinamikus képalkotó rendszeren keresztül, amely mozgáskompenzáló keret hozzáadásával elhomályosítja a kép elmosódását, húzását és elcsépését, ami az LCD TV mozgóképét világosabbá és kifogástalanabbá teheti. Ha sporteseményeket és sportokat néz, nincs halogatási érzés és nehéz meglátni.