info@panadisplay.com
A karbantartás és a Folyadékkristályos kijelző használata

A karbantartás és a Folyadékkristályos kijelző használata

May 02, 2018

A legjobb, ha használja a maximális felbontás LCD, maga által ajánlott

A kijelző a hagyományos CRT monitorok vonal beolvasási üzemmódban van, és nincs nagy probléma a felbontás. De a LCD bemutatás alapelve teljesen különbözik a CRT display. -A ' egy közvetlen képponthoz egy levelezés megjelenítési mód. A folyadékkristályos, dolgozik a legjobb felbontás, a videokártya a bemutatás jel alakítja a bemutatás jel az adott cím információk (abszolút cím, a pixel a képernyőn), és elküldi az LCD panel-ba közvetlenül a bemutatás jel felvétele a vezetési cső lévő megfelelő képponttal, és néhány, a memória címek foglalkoznak. Hasonló írás.


Saját maximális felbontással

Ha a DVI interfész közvetlenül az LCD digitális interfész kimenet, ez az új megjelenítési mód már veszteség nélkül pixel, és megjeleníti a jel ki a grafikus kártya tökéletesen. Azonban kisebb, mint a legjobb felbontás megjelenítésekor a LCD bemutatás, kétféle módon.


A középső kijelző, mint a legjobb felbontás 1024 * 768-as LCD bemutatás-ban a kijelző 800 * 600-as felbontás, csak a közepén, a 800 x 600 pixel, hogy megjelenjen a kép, a környező egy árnyék, ily módon, mert a jel felbontása is egy-a -egy megfelelő, így a kép egyértelmű, csak sajnálatos, hogy a kép túl kicsi. A másik a kiterjesztési módszer, amely kiterjed a 800 * 600 kép a felbontás 1024 * 768 számítással, mert ily módon feldolgozott jel nem megfelelő a pixel egy-egy, bár a kép nagy, de ez inkább homályos.


Általánosságban e kétféle megjelenítési módszerek nem ideálisak, és nem a legjobbak. Ezért erősen ajánlott, a maximális felbontás a monitor által ajánlott használni.


Ne ugyanazt a képet hosszú kijelző és egy képernyővédő használata

LCD kijelzők hatására belső öregedés vagy burnout köszönhetően vágyódik óra munka, különösen, ha ugyanazt a képet hosszú ideig jelenítik meg. Ha egy rögzített tartalom jelenjen meg, hosszú ideig, okozhat néhány pixel túlmelegszik, ami belső kiég és rossz váltó. A károsodás visszafordíthatatlan, és nem lehet javítani.


Így a saját folyadék kristály bemutatás használatakor meg kell fizetnie a figyelmet arra, hogy: kapcsoljon ki a képernyő, amikor már semmi köze. Ha-a ' csak egy ideiglenes száraz dolog, kapcsolja be a képernyő fényerejét egy kicsit, és hagyja, hogy a képernyőn minden fehér. De ez csak védi az LCD és a fényvezető cső van csendes működő. Így a legjobb módja az, hogy kapcsolja ki a monitor használata nélkül.


Ne jelenít meg ugyanazt a képet hosszú ideig, és segítségével a képernyővédők.

Apropó, néhány meg nem tud segíteni, azt kérdezi, ez nem jó, hogy kapcsolja be a képernyő megmentő, ha nem idegen rádióadást figyel, egyelőre? Valójában ez egy rossz ötlet, először kapsz egy rövid bevezetés a működő elv LCD, alapvető struktúráját két folyadékkristály-molekulák kapcsolása a pohár fekük közepén áll. A jel feszültségét közvetlenül szabályozza a vékony kristály kapcsoló állapotát, és akkor használja a tranzisztor irányítani a folyadékkristály-molekulák kapcsolása. A folyadékkristály-molekulák kapcsolása van nyilvánvaló optikai anizotrópia, amely modulálja a fényerő, háttérfény kémcsőből, és észre a kép kijelző. A teljes kijelző áll sok pixel, minden pixel, mint egy tranzisztor, ami lehet kapcsolni. Ez az ellenőrzés a képernyő felbontását. Ha egy LCD felbontása 1024 x 768-as elérheti, azt jelenti, hogy ez is megjelenik a 1024 X 768 pixels.


Így egy LCD, amely bemutatja a kép, már dolgozik a kapcsoló, dolgozik a válaszoló 20ms, LCD: 1 másodperc, és a folyadékkristály-molekulák kapcsolása be van kapcsolva a pár százszor. A folyadékkristály-molekulák kapcsolása száma természetesen korlátozott élet ciklusok száma, és az öregedés jelenség jelenik meg az életciklus LCD, mint a rossz váltó és így tovább. Tehát mi megáll működő-ra a számítógép, ha van Térkép a képernyő oltalmazó-a több szín a képernyőn úgy, hogy még egy ismételt kapcsolási állapotban vannak a folyadékkristály-molekulák kapcsolása.


Emellett számos, screensavers most tett egy animáció, kifejező és színes némelyikük még 3D-s animációk, és kell kezelni a grafikus processzor kell, oly sok hatalmas képernyő jöttek és ilyen képernyő garantál egy csomó a hardver a számítógép. A terheket, és az eredeti szándék a számítógép karbantartási komolyan az eltérést. Ezen túlmenően a munkateher-CPU, a merevlemez és a videokártyák lehet nagyobb a szokásosnál, mert a változó és színes screensavers.


A megfelelő módszert az LCD érintőképernyő

Után használ egy folyadék kristály bemutatás egy ideig, megtalálható, hogy van egy csomó, a szennyeződés a képernyőn. Ha azt szeretné, hogy tisztítsa meg a képernyőt, akkor kell figyelni néhány adatot, valamint néhány technikát.

A helyes módja annak, hogy az LCD képernyő tiszta törölje le gondosan egy puha ronggyal a foltok néhány speciális tisztítószerek, és az erős fény kell, amikor azt törölni, egyébként a képernyő megsérült a rövidzárlat. Ez is egy emlékeztetőt, hogy nem közvetlenül spray a tiszta, hogy a bemutatás képernyő felület, könnyen áramlik a képernyőn, és okoz egy rövidzárlat-hiba az LCD képernyő, szükségtelen veszteségeket okozhat. Ne használjon nehéz törölköző a bozót a felszínen, karcolás a felszínen, és befolyásolja a megjelenítési hatás elkerülése érdekében.