Haza > hírek > Tartalom

Az osztályozási és LCD elve

Apr 24, 2018

blob.png

1、STN LCD képernyő

STN rövidítése "Super Teisted Nematic", passzív, passzív mátrix LCD tartozik, szinte minden fekete-fehér képernyő LCD képernyő ez a fajta anyag. Színes STN LCD képernyő egy monokróm STN LCD képernyő alapján egy színes szűrőt, és a monokróm kijelző mátrixban minden képpont van osztva három alképpontból, és három szín a vörös, zöld és kék szín szűrők, színes képek eléréséhez jelennek meg. Mert a korlátozás-ból technológia a legmagasabb STN LCD képernyő csak 65536 színű, és legtöbbjük 4096 szín STN termékek a piacon, így STN is nevezik, "hamis színes".


2, GF LCD képernyő

GF rövidítése a "Pohár finom szín", talán mindenki több furcsa, hogy a GF LCD képernyő, mert a GF LCD képernyő digitális termékek nagyon kicsik a piacon. Valójában egyfajta STN GF tartozik. A fő vonás-ból GF az, hogy a fényerő növelése a előfeltétele a alacsony erő fogyasztás, de a GF LCD képernyő kissé színezett.

blob.png

3、TFT LCD

TFT "Vékony Film tranzisztor", más néven a "true color" rövidítése. Tartozik az aktív mátrix LCD képernyő. -A ' egy képernyő, vékony-film tranzisztor áll. Minden egyes pixel pont a folyadékkristályos hajtott egy vékony-film tranzisztor. Minden pixel négy független vékony-film tranzisztor vezetői a szín a fény után minden egyes pixel van. Képes megjeleníteni a 24 bites színmélység mély igaz befest. Ami a felbontás, a maximális TFT LCD elérheti UXGA (1600 x 1200).


A megállapodás a TFT memóriával rendelkezik, így a jelenlegi nem állítható vissza, rögtön a jelenlegi eltűnik, így javítja a lebegés, elmosódott az STN LCD képernyő, hatékonyan javítja a kijelző a dinamikus kép hatása a LCD képernyő és arra, hogy a statikus kép jeleníthetők meg, és a sárkány pont a TFT folyadékkristályos képernyő a válasz időpontja rövidebbek. És a színes, így széles körben használják a notebook számítógépek és DV, DC. TFT LCD hátránya, hogy többe több villamos energiát és költségeket.


4, TFD LCD képernyő

TFD rövidítése a "Vékony Film dióda", mert TFT LCD képernyő fogyasztása magas, és a ár magas, jelentősen növelve a költség a termék, így EPSON speciálisan kifejlesztett TFD technológia részére mozgatható telefon képernyő. Az aktív mátrix LCD képernyő is tartozik, minden pixel LCD van felfegyverez-val egy dióda. Minden egyes pixel egyénileg szabályozott, úgy, hogy minden egyes pixel nem hatnak egymásra. Ez természetesen javítja a felbontást, és képes megjeleníteni dinamikus képek és színes színek nélkül záró.

Ami a teljesítményt a TFD LCD képernyő birtokol TFT LCD képernyő és STN LCD képernyő előnyeit. A TFD LCD képernyő több fényes, mint a STN LCD képernyő, és a színe is világosabb. Ugyanakkor a LCD képernyő több villamos energiát, mint a TFT LCD képernyő mentés, de a szín és a fényerő még mindig kevesebb, mint a TFT LCD képernyő.