info@panadisplay.com
Az osztályozási és LCD elve

Az osztályozási és LCD elve

Apr 24, 2018

blob.png

1、STN LCD képernyő

STN rövidítése "Super Teisted Nematic", passzív, passzív mátrix LCD tartozik, szinte minden fekete-fehér képernyő LCD képernyő ez a fajta anyag. Színes STN LCD képernyő egy monokróm STN LCD képernyő alapján egy színes szűrőt, és a monokróm kijelző mátrixban minden képpont van osztva három alképpontból, és három szín a vörös, zöld és kék szín szűrők, színes képek eléréséhez jelennek meg. Mert a korlátozás-ból technológia a legmagasabb STN LCD képernyő csak 65536 színű, és legtöbbjük 4096 szín STN termékek a piacon, így STN is nevezik, "hamis színes".


2, GF LCD képernyő

GF rövidítése a "Pohár finom szín", talán mindenki több furcsa, hogy a GF LCD képernyő, mert a GF LCD képernyő digitális termékek nagyon kicsik a piacon. Valójában egyfajta STN GF tartozik. A fő vonás-ból GF az, hogy a fényerő növelése a előfeltétele a alacsony erő fogyasztás, de a GF LCD képernyő kissé színezett.

blob.png

3、TFT LCD

TFT "Vékony Film tranzisztor", más néven a "true color" rövidítése. Tartozik az aktív mátrix LCD képernyő. -A ' egy képernyő, vékony-film tranzisztor áll. Minden egyes pixel pont a folyadékkristályos hajtott egy vékony-film tranzisztor. Minden pixel négy független vékony-film tranzisztor vezetői a szín a fény után minden egyes pixel van. Képes megjeleníteni a 24 bites színmélység mély igaz befest. Ami a felbontás, a maximális TFT LCD elérheti UXGA (1600 x 1200).


A megállapodás a TFT memóriával rendelkezik, így a jelenlegi nem állítható vissza, rögtön a jelenlegi eltűnik, így javítja a lebegés, elmosódott az STN LCD képernyő, hatékonyan javítja a kijelző a dinamikus kép hatása a LCD képernyő és arra, hogy a statikus kép jeleníthetők meg, és a sárkány pont a TFT folyadékkristályos képernyő a válasz időpontja rövidebbek. És a színes, így széles körben használják a notebook számítógépek és DV, DC. TFT LCD hátránya, hogy többe több villamos energiát és költségeket.


4, TFD LCD képernyő

TFD rövidítése a "Vékony Film dióda", mert TFT LCD képernyő fogyasztása magas, és a ár magas, jelentősen növelve a költség a termék, így EPSON speciálisan kifejlesztett TFD technológia részére mozgatható telefon képernyő. Az aktív mátrix LCD képernyő is tartozik, minden pixel LCD van felfegyverez-val egy dióda. Minden egyes pixel egyénileg szabályozott, úgy, hogy minden egyes pixel nem hatnak egymásra. Ez természetesen javítja a felbontást, és képes megjeleníteni dinamikus képek és színes színek nélkül záró.

Ami a teljesítményt a TFD LCD képernyő birtokol TFT LCD képernyő és STN LCD képernyő előnyeit. A TFD LCD képernyő több fényes, mint a STN LCD képernyő, és a színe is világosabb. Ugyanakkor a LCD képernyő több villamos energiát, mint a TFT LCD képernyő mentés, de a szín és a fényerő még mindig kevesebb, mint a TFT LCD képernyő.