info@panadisplay.com
FPD kapcsolódó kérdések

FPD kapcsolódó kérdések

May 04, 2018

A fejlesztési trend FPD

Összehasonlítva a hagyományos CRT (katódsugárcsöves), síkképernyő előnyei vékony, fény, alacsony energiafogyasztás, alacsony sugárzást nem remeg, és elősegíti az emberi egészségre. Jelenleg a CRT túllépte az globális eladások tekintetében. Úgy becsülik, hogy a két fél eladási érték eléri 5:1 2010-ig. A huszonegyedik században síkképernyős kijelzők a mainstream termékek jeleníti meg lesz. Szerint a híres források Stanford társaság a globális piacon, a lapos képernyőkben növekedni fog a $23 milliárd 2001-ben 58 milliárd 700 millió dollár egy átlagos éves növekedési üteme a következő 4 évben 20 %-os, 2006-ban.


A síkképernyő active light emitting megjelenítése, és a passzív fénykibocsátó bemutatás van osztva. Az előbbi utal, hogy a kijelző, jeleníti meg a fény, magának az adathordozónak és látható sugárzás. Ez magában foglalja a plazma képernyő (PDP), a vákuum fluoreszcens kijelző (VFD), egy Téremissziós képernyő (FED), egy kijelzővel (LED) és egy szerves fénykibocsátó dióda kijelző (OLED). Az utóbbi azt jelenti, hogy az optikai tulajdonságai a bemutatás médium által az elektromos jeleket modulált vannak és modulálnak által az elektromos jeleket, amelyek a környezeti fény és a külső hatalom modulálnak (háttérvilágítás, könnyű vetítés), és jelenik meg a képernyőn, vagy a képernyőn. Ez magában foglalja a Folyadékkristályos kijelző (LCD) és a MEMS-kijelző. (DMD) és elektronikus tinta (EL) és így tovább.


1. LCM

Folyadékkristályos kijelzők közé tartozik a passzív mátrix Folyadékkristályos kijelző (PM-LCD) és aktív-mátrix Folyadékkristályos kijelző (AM-LCD). Passzív mátrixos LCD STN és TN Folyadékkristályos kijelző tartozik. A 90-es évek aktív-mátrix Folyadékkristályos kijelző technológia gyorsan alakult ki, különösen vékony-film tranzisztor folyadék kristály bemutatás (TFT-LCD). A STN helyettesítő termékként számos előnye, mint a gyors választ és nem szcintillációs rendelkezik. Széles körben használják a hordozható számítógépek és munkaállomások, TV, videó kamera és kézi videojáték gépek. AM-LCD és PM-LCD közötti különbség abban rejlik, hogy minden pixel a kapcsoló berendezés közötti interferencia leküzdeni, és elérni a magas kontraszt és a nagy felbontású kijelző. Jelenleg AM-LCD fogad el, amorf szilíciumból (a-Si) TFT váltás eszközök és a tároló kondenzátor rendszerek, amelyek lehet kapni nagy szürke szint, és elérni igaz befest bemutatás. Azonban a fejlődés (vékonyréteg tranzisztor) P-Si (poliszilícium) TFT kijelző már oka a kereslet a nagy sűrűségű kamerák és a vetítés alkalmazások a nagy felbontás és a kis arculati elemek. A P-Si mobilitását is 8-9-szer magasabb, mint a mobilitás, a-Si. P-Si TFT mérete kicsi, nem csak alkalmas, a nagy sűrűségű és nagy felbontású képernyő, de is lehet integrálni a hordozó. Röviden LCD megfelelő részére kicsi, könnyű és alacsony erő kis és közepes méretű jeleníti meg, amely széles körben használják, a notebook számítógépek, mobiltelefonok és más elektronikus eszközokhöz. A 30 és 40 hüvelykes LCD dolgoztak, és néhány kerültek felhasználásra. LCD-után bútor, költsége csökken. Jelenleg a 15 hüvelykes LCD monitor már a piacon, a 500 dollárt. A jövőbeli fejlesztési iránya helyett jeleníti meg a számítógépen-katód és annak alkalmazása az LCD TV.


2. A PDP

Plazma képernyő egy világító bemutatás technológia rájött a kibocsátás gáz (például levegő) elve. A plazma előnye, a katódsugaras képcső, de készül a vékony szerkezete. Jelenleg a mainstream termék mérete 4042 hüvelyk. A 5060 lassan mászik termék fejlesztik.


3. A VFD

Vákuum-fluoreszcens kijelző széles körben használják mint a monitor audio / video termékek és háztartási készülékek. -A ' a három pole elektroncsöves vákuumérték eszköz, amely magában foglalja a katódon, a rács és az anód, a vákuum cső. A pozitív feszültség hozzáadta a rács és az anód gyorsítani, és ösztönözte az anódon bevonva foszfor gerjesztése. A kapu egy méhsejt szerkezet használják.


4. AZ ENERGIAFOGYASZTÁS CÍMKÉZÉSÉRŐL SZÓLÓ IRÁNYELV

Elektrolumineszcens megjelenítése készülnek félvezető vékonyréteg-technológia. Egy szigetelő réteg 2 vezető lemez között helyezkedik el, és egy vékony Elektrolumineszcens réteg lerakódása. A készülék széles elterül használ spektrum tüzihorganyzott lemezek vagy a stroncium bevonatos lemezek Elektrolumineszcens alkatrészek. Az Elektrolumineszcens réteg 100 mikron vastag, és egyértelmű, mint egy szerves fénykibocsátó dióda (OLED) képernyő képes megjeleníteni. A tipikus vezetési feszültség az AC feszültségnél 10KHz- es 200V, amely megköveteli a drágább meghajtó IC. Nagy felbontású mikrokijelzőn aktív sor-vezetés rendszer került kidolgozásra.


(5) LED

A LED kijelző áll számos fénykibocsátó dióda, amely lehet egyszínű, vagy több színű. A hatékony kék LED már a piacon lehetővé teszi, hogy készítsen Pánkromatikus nagy LED kijelző. A LED-kijelző rendelkezik a nagy fényerejű, a magas hatékonyság és a hosszú élet jellemzőivel. -A ' nagy képernyő külső használatra alkalmas. Azonban ezzel a technológiával nem képes egy közepes bemutatás oktatók vagy PDA. Azonban a LED monolitikus integrált áramkör lehet használni, mint a monokróm virtuális kijelző.


6. A DMD

Ez egy miniatűr kijelzője MEMS technológiával készült. Ezen a képernyőn a mikro mechanikus szerkezet a gyártott szabvány félvezető technológia a félvezetők és egyéb anyagok. Digitális mikro-tükör eszköz szerkezete egy mikro tükör zsanér által támogatott. A csuklópánt van izgatott a díjat a polar táblán, az egyik a tároló egységek az alábbi. Minden micromirror mérete, arról az emberi haj átmérője. Az eszköz elsősorban a hordozható üzleti projektor és haza színház vetítőgép.


7. A FED

Téremissziós képernyő alapelve megegyezik a katódsugárcső, az elektronok vonzza a lemezeket, és ütköznek a foszforon bevont az anód. A katód áll számos apró elektron források rendezett tömb, ez azt jelenti, egy fénykép és egy katód. Mint a plazma képernyő Téremissziós megjeleníti igényelnek magas feszültségű dolgozni egy feszültségtartomány 200V való 6000V. De eddig, mert a magas termelési költségek a gyártóberendezések, nem vált a mainstream lakás tábla bemutatás.


8. szerves fénykibocsátó dióda kijelző

Az organikus fénykibocsátó dióda kijelző (OLED) áram 1 vagy több réteg műanyagból, amely termel a jelenség a lumineszcencia mint szervetlen fénykibocsátó dióda. Ez azt jelenti, hogy OLED eszközökhöz szükséges szilárd, egymásra rakható, a felszínen film. Azonban szerves anyagok nagyon érzékenyek a vízgőzt és az oxigént, így tömítés elengedhetetlen. OLED van egy aktív könnyű eszköz és kiállítási kiváló optikai jellemzőkkel és alacsony erő fogyasztás. Nagy lehetőségek rejlenek a tömeg termelés van rugalmas táptalajon ro a folyamatban, így az előállítási költség nagyon alacsony. A technológia számos alkalmazási, egyszerű monokróm nagy területen, hogy színes video bemutatás.


9. E-ink

A e betű-tinta bemutatás egy bemutatás egy bistabil anyagon elektromos mező vezérli. Áll, számos mikro - lezárt átlátszó gömbök, amelyek mindegyike körülbelül 100 mikron átmérőjű, és tartalmaz olyan fekete folyadék, festése, anyag és ezer fehér titán-dioxid részecskék. Amikor az elektromos mező a bistabil anyaghoz egészül ki, a titán-dioxid részecskék vándorolnak egyik az elektródák szerint ingyenesen állapotukban. Ez okozza a képpontok világítani, vagy nem világít. Mert az anyag bistabil, információ több hónapig is tart. Mert az elektromos mező vezérli a működő állapot, tud cserél a bemutatás tartalom nagyon kevés energiát.