info@panadisplay.com
OLED kapcsolódó gyártási technológia

OLED kapcsolódó gyártási technológia

Apr 24, 2018

OLED mainstream-gyártás technológia

Párolgás technika

Először is, a párolgás technológia, megérteni mi kell kezdeni OLED szerkezetét. Amint a következő ábrán látható, a tipikus felépítése, hogy egy réteg fénykibocsátó anyagok az ITO-üveg. Az ITO átlátszó elektróda és a fém elektróda használják az anód és katód elektróda az eszköz ill. Alatt egy bizonyos feszültség az elektronok és a lyukak oltják a katód és az anód az elektromos és lyuk átviteli réteg, az elektron és lyuk pontot ill. Nem világító rétegen keresztül az elektron és lyuk szállítási réteg és áttelepítése találkoznak a világító réteget alkotnak a exciton, és serkentik a világító molekulák, amelyeket a sugárzás relaxációs látható fényt bocsátanak ki. A sugárzás fény figyelhető meg az ITO oldaláról, és a fém elektróda film egyben a tükröző réteg.

11210M036-0.jpg

Persze az egész testület, a szerkezet is egy csomó bonyolult, beleértve a szigetelés, szigetelés és így tovább. AMOLED is van TFT hátlap, amely minden pixel kapcsoló szabályozza.

11210G547-2 (1).jpg

Sematikus ábra OLED pixel szerkezet


Egy egyszerű módon, párolgás a fűtés a vákuum, az elektromos áram, electron beam bombázás és lézer, fűtés-, hogy a párolt anyagokat, atomok vagy molekulák elpárolgott, és azonnal mozognak, a nagy szabad utat, ütköznek, felszínén a szubsztrát és a forma egy film.

Az OLED tábla alapvető berendezés a gőzölgő gép, amely a felsőbb szintű gyártási vállalati panel. A fő szállítója olyan gazdálkodó nevű Canon Tokki Canon lobogója alatt. Mint a világpiac OLED hullámzó, Tokki fektetett folyamatos kapacitásának fejlesztése, de még mindig nehéz az ügyfelek igényeinek kielégítésére. Azt mondta, hogy Tokki barátait egy gőzölgő gép pár, mint LG Bemutatás, nagy ügyfél is elveszíteni az alma-rend gőzölgő gépek korlátozott száma miatt.

11210L1I-4.jpg


Nyomtatás technológia

Az OLED képernyő minden egyes pixel "izzó" kinyomtatható amellett, hogy párolt. Például tintasugaras nyomtatók segítségével tintasugaras nyomtatók spray festék papírra kéziratok vagy képek. Nyomtatás és a bemutatás egy szerves anyag film producere nyomtatás. Ez a folyamat módszer. Ha a nyomtatás nem valósul meg, különböző panelek kinyomtatható. Ha a "spray" az OLED anyag, ez az OLED tábla; a "spray" egy kvantum dot anyag, mint a quantum dot kijelző panel. Nyomtatási OLED, egyszerűen, keresztül a tintasugaras nyomtatás berendezések számos nyomtatási fúvókák, polimer világító anyag megoldás különböző színű pontosan lerakódik az ITO üveg szubsztrát elkülönítési oszlop slot, az oldószer elpárolgása után alkotják mintegy 100 nanométer vastagságú, formában világító pixel vékony rétegben.


Miért csinál ez mond amit nyomtatási bemutatás technológia a következő nemzedék bemutatás forradalom? Vákuum a párolgási folyamat, berendezés és technológia, nehéz, nagy méretű finom fém maszk, ami a folyamat nem használható, nagy méretű panelek gyártásához termelni. Folyamatban van a párolgás szerves anyag gáz lerakódik pohár fekük különbség, ami alacsony kihasználási arány anyagok nélkül. Talán azért, mert nem volt szükség a párologtatással, nem precíziós fém maszk, nem színszűrők, stb, Matsushita megmutatta, egy saját fejlesztésű "Nyomtatás" folyamat a 2013-as CES kiállításon, és szerint, a világ legnagyobb 4 K OLED elektromos Nézd) 56 hüvelyk).


Milyen előnyei a nyomtatási OLED, hogy kihívást jelent a párolgás viszonylag érett technológia? Egyrészt ára alacsony. Az OLED tábla nyersanyagok felhasználásának nyomtatása OLED is 90 %-kal kevesebb, mint a párolt galvanizáló technológia; nyomtatás OLED technológia hatékonyan javíthatja az élet, a késztermék; a folyamat a tintasugaras nyomtatás több könnyen igazodik a vágás, a nagy hordozó igényeit, mint a párolgási folyamat. Ez jobban szolgálja a a trend a nagyszabású szubsztrátok, a magas sor foglalkozik.

11210La4-6.jpg

Sematikus ábra a nyomtatás OLED végrehajtása


A fent említett high-end légköri fokozat "párolgási" módszer elsősorban alkalmazott a tipikus OLED képernyő-ból RGB tricolor elrendezése. Samsungâ €™ s sok OLED TV termékek alapján ez a módszer a párolgás, a hatás nagyon jó, a három elsődleges színből is nagyon tiszta, de az ára nagyon magas. Ez a fajta párolgás használt technológia az úgynevezett FMM, finom fém maszk, amely fedezi egy maszk amikor párolt, így a probléma az összehangolás, és a maszk anyagával, maga lesz a technikai nehézség.


Valójában, annak érdekében, hogy ellenőrizzék a költség, OLED TV egynél több fajta, és van egy ilyen kék fény + színének módosítása a réteg: Ez a rendszer csak kell a kék fény OLED elem gőz és kapcsolja be a fény három RGB színek az átalakítás rétegen keresztül. Ez a fajta technológia a nehézség kialakulásának a színét-átalakító korlátozódik, és nem használatos a nagyméretű.


Egy másik típusú OLED TV pedig fehér fény + három színszűrők, némileg hasonló LCD LCD fatáblák elvileg fehér, háttérvilágítás, színszűrők, ami nyilvánvalóan alacsonyabb költség. LG OLED TV készített, ezt a rendszert, és fehér OLED + színszűrő egyszer tekinthető egy további igazi OLED. Egy alacsony költségű rendszer. Csak add szűrők, áteresztés, szín tisztasága annyira problematikusabb, fényerő, kontraszt, szín, energiatakarékos teljesítmény nem mint jó mint RGB OLED elmélet.