info@panadisplay.com
Fényvezető lemez

Fényvezető lemez

May 04, 2018

A fényvezető lemez rövid bemutatása

A fényvezető lemez tervezési elve a notebook számítógép LCD-képernyőjétől származik. Ez egy csúcstechnikai termék, amely a vonalvilágítást a felületi fényforrássá alakítja át. Az optikai szint akril (PMMA) / PC az alapanyag, az LCD kijelző és a háttérvilágítás modul technológia a notebook számítógép. A fényvezető pont nagy fényvezetési sebességén keresztül a fényvezérlő pontot a számítógép számolja ki, így a fényvezető lemez a felületi fényforrás fényerősségének átlátszó fényében megtörik. A termék a digitális UV nyomtatási technológiával kombinált spektrális elemzés elvén alapul, állandó hőmérsékleten, állandó páratartalom mellett és pormentes környezetben. Az ultra-vékony, szuper fényes, egyenletes fényáteresztés, energiatakarékosság, környezetvédelem, sötét terület, tartós, nem könnyű sárgulás, egyszerű és gyors telepítés és karbantartás jellemzi.

A fényvezető lemez osztályozása

Általánosságban elmondható, hogy a fényvezető lemez formája, módja és működése miatt különböző osztályozási módszerekkel rendelkezik, és jelenleg nincs egységes módszer. A befejeződés után az A-t lemezre és ékre osztják (ferde lemez) alakjának megfelelően.
Lemez: a fényvezető lemez téglalap alakú a fényponttól.
Ék: a fény szempontjából az oldal vastag, az oldal vékony és ék alakú (háromszög alakú).
B, a pontgyártási mód szerint: nyomtatott és nem nyomtatott.
Nyomtatás: az alakzat befejezése után a fényvezető lemez nyomtatásra kerül a reflektoron. Kétféleképpen is fel van osztva: IR és UV.
Nem nyomtatás: közvetlenül a fényvisszaverő ponton lévő pontot képezi, amikor a fényvezető lemez kialakul. Kémiai maratás (Etching), precíziós mechanikai maratás (V-cut), fotolitográfia (Stamper) és belső diffúzió.
C, a fény útja szerint: oldalsó fény (lámpa és LED) és egyenesen lefelé.
Oldalsó belépési mód: helyezze a lumineszcens testet (lámpacső vagy LED) a fényvezető lemez oldalára.
Közvetlen típus: helyezze a lumineszcens testet (lámpacső vagy LED) a fényvezető lemez alá.
D, az előállítás módja szerint: fröccsöntés és vágás.
Fröccsöntés: a fröccsöntő gép segítségével az optikai minőségű PMMA részecskéket magas hőmérsékleten és nagy nyomáson hűtik be az öntőformába.
Vágásképzés: az optikai minőségű PMMA eredeti lemezt a vágási folyamat befejezte.

A fényvezető lemez jellemzői

1. Az önkényesen levágható a kívánt méretre, és összeilleszthető. A folyamat egyszerű és kényelmes.

2. A fénykonverziós ráta magas (több mint 30% -kal magasabb, mint a hagyományos lemez), a fény egyenletes, a hosszú élettér több mint 8 évig használható, biztonságos és környezetbarát, tartós és megbízható mind a a háztartás alkalmazható.

3. Ugyanazon a területen a fényerő, a fényerő hatékonysága magas és az energiafogyasztás alacsony.

4. Különleges formákká alakítható, mint például körök, ellipszisek, ívek, háromszögek stb.

5. Ugyanolyan fényerősség mellett a vékonyabb termékek költségeket takaríthatnak meg.

6. Bármely fényforrás és pontvonal fényforrás használható a felszíni fényforrás átalakításához. A fényforrás magában foglalja a CCFL LED-et (hideg katódlámpa), a fénycsöveket és így tovább.


Fényvezető lemez ultra vékony lámpatest

A fényvezető lemez fényrekesz egyfajta új hirdetési hordozó, amelyet az LCD TV ihletett, és az LCD TV háttérvilágítási technológiáját használja referenciaként.

1 [ultra vékony és ultra könnyű]: gyönyörű megjelenésű, vastagsága általában 3 cm-nél kisebb, a tér kihasználásának maximalizálása, a környezet szépítése, kiterjesztve az alkalmazási területet.

2 Világos és egyenletes fény: a fényes fény teljesen lapos kimenet, majdnem tökéletes egység, teljesen megszünteti a közönséges fény- és sötét fényjelzéseket a közönséges világító dobozokban. Kitűnő optikai tulajdonságait széles körben használják nyilvános helyeken, és alkalmazási területeiket magas technológiai területeken, például precíziós megjelenítés, fotózás és orvosi megtekintés, tudományos kutatások, magas színvonalú világítás és így tovább bővítették. A hatás összehasonlítható a folyadékkristályos kijelzővel.

3 [hatékony energiamegtakarítás]: a dicséretes előny másik előnye az energiatakarékosság. A fejlett fényvezető lemez lumineszcens technológiának köszönhetően az energiafogyasztás mindössze 23% -át teszi ki a közös fényrekeszben, ugyanazzal a képterületgel. Az 1M2 képernyő fényforrása napi 10 órára van kiszámítva, a hagyományos lámpahasználat éves fogyasztása közel 900 fokos, az ultrakönnyű lámpatest éves fogyasztása mindössze 200 fok, a villamosenergia-megtakarítás pedig 77%. A beruházás csak akkor nyerhető vissza, ha az áramköltséget ugyanabban az évben mentették.

4 [stabil és tartós]: az ultra-vékony lámpatest által használt speciális nagy fényerő és kiváló minőségű fénycső átlagos élettartama több mint 8 ezer óra, a különleges hidegkatód lámpatest átlagos élettartama meghaladja a 15 ezret órák. A lámpa élettartama az ultrahangos lámpaberendezéshez a hagyományos lámpa élettartama 5-10. Az élettartam meghosszabbítása jelentősen megtakarítja a karbantartási költségeket.

5 Kényelmes telepítés: az ultra vékony lámpacsomag széles körben elfogadta az importált, kiváló minőségű alumínium ötvözetből nyitott vázszerkezetet, mozgatható lógó horoggal vagy lógó lyukkal, hogy a lámpatest telepítését és a képernyőcsere egyszerű és gyors legyen, a munka megmentése, időt takaríthat meg és menthet pénz.