info@panadisplay.com
Van-e különbség közötti QLED és OLED?

Van-e különbség közötti QLED és OLED?

Apr 24, 2018

Röviden OLED szerves Elektrolumineszcencia elvét alapul, és QLED a szervetlen Elektrolumineszcens (vagy a fotolumineszcencia) elvén alapul. Mivel a termikus stabilitás és a szervetlen anyagok kémiai stabilitás indexek általában magasabb, mint a szerves anyag, a QLED barátait fényforrás stabilitás és az élet legfontosabb mutató erősebbek, mint OLED elméletben, amely egyben az ok miért néhány emberek azt hiszik, hogy QLED a következő nemzedék bemutatás technológia, amit inkább méltó elvárás.


QLED a LED, hogy világító szervetlen számít, és OLED a LED fénykibocsátó keresztül szerves anyag. Q O úgy tűnik, hogy atyáik és LED az anyjuk. LED - lámpa fénykibocsátó dióda, amely tartalmazza a pozitív és negatív pólus a jelenlegi a pozitív pólus, a negatív elektróda, könnyű anyagok a dióda, könnyű kibocsátás dióda az elektromos áram gerjeszti, ez-hoz mentesít fény energiát, azt látjuk, hogy- világos.

160503IS-0.jpg

160503J08-2.jpg

1605033B6-4.jpg

A fénykibocsátó diódák elvén alapul, a QLED képernyő és a OLED képernyő ugyan sokkal erősebb, mint a hagyományos LED kijelző referenciatengelyében hatékonyságát, a pixelsűrűség, a színt a teljesítmény és a Energiafelügyelet. Ez azért van, mert a mag világító eszköz LED lámpa egy Elektrolumineszcens félvezető anyag chip, és a gyártási folyamat viszonylag egyszerű.


  

Még a jelenlegi nagy sűrűségű LED kijelző (kicsi tér LED) csak nem 0,7 mm pont térköz, a iPhone7 telefon képernyő méret (138.3 mm 67,1 mm), a képernyő felbontása csak 19795, közvetlenül az elektronikus mérő csökken (apple, a SONY is dolgozik, hogy hozzon létre a Mikro-LED technológia nehezen chase OLED, QLED, a kereskedelmi célú közúti még messze van a vita van.


Az előkészítési folyamatban, QLED és OLED, anyagok és berendezések van tudományos kutatási szinten, követelményeinek, úgy, hogy csak néhány vállalkozások-a Németország, Japán, Korea, amelyek bevonhatók az ellátási láncban, teljesen előrehaladtával folyamatosan a szabvány jövőbeli fekete technológia magas technikai akadályok, és az eredményeket az biztosan nem "műhely". Aránya.

blob.png

A valódi QLED TV a szervetlen quantum dot fénykibocsátó diódák (QDs), ami a QLED anyagi fénykibocsátó aktívan, és szervetlen anyagok összetételének ellenőrzése különböző színeket jeleníti meg az Elektrolumineszcencia elvét alapul és részecske méret, és így tovább, így felismerve a kijelző funkció a kép alkalmazása.


Folyamatban van a termelés, OLED, mivel a szerves molekulák a világító Center, gyakran termelődik a borítás folyamat, ez azt jelenti, hogy a világító anyagok magas hőmérsékleten feldolgozására a kis molekuláris szerkezetek, gőz, majd, hogy recongealed a megadott pozíciót. Ez a módszer nagyon igényes, a környezet, és a folyamat összetett és pontos. A leg--bb fontos dolog amit-a ' bonyolult-hoz találkozik a nagy léptékű. A termelési igényeket a lassan mászik képernyő.


QLED világító központja egy félvezető nanokristályos, a különböző megoldások beomlása. -A ' lehetséges oldat elkészítéséhez. Egyrészt ez hatékonyan csökkenti a gyártási költség, és másrészt, hogy áttörni a korlátoz-ból képernyő méret.