info@panadisplay.com
Szűrővel kapcsolatos problémák

Szűrővel kapcsolatos problémák

May 04, 2018

Színszűrő

Ez a lapos üveg vagy zselatin különböző színei, több száz angstrom átviteli sávszélességgel, amelyeket szélessávú fénymérés vagy csillagkép spektrográfban használnak az átfedő spektrális értékek elkülönítésére. A fő jellemző, hogy a méret elég jól teljesíthető.

 

Lézersugaras szűrő

Vékony film szűrő

Kétféleképpen oszlik: vékonyréteg abszorpciós szűrő és vékony film interferencia szűrő. Az előbbit kémiailag egy adott anyag alapanyagába etetik, hogy az abszorpciós vonal a kívánt hullámhosszon legyen elhelyezve. Általában a hullámhosszak hosszúak és infravörös szűrőkhöz használatosak. Egy bizonyos szubsztrátumon az utóbbi fémfóliát képez, amelynek nagy törésmutatója vagy alacsony törésmutatója van bizonyos vastagsággal, vagy egy teljes vastagságú teljes dielektromos fólia, és alacsony szintű, többlépcsős szilárd Fabri Perot interferométert képez.

 

elv

A szűrő műanyagból vagy üvegből készült, és speciális festékekkel van ellátva. A piros szűrő csak vörösen világít, és így tovább. Az üveg törésmutatója megegyezik a levegővel, és minden szín áthatolhat, ezért áttetsző, de a festék után a molekulaszerkezet megváltozik, a törésmutató változik, és a színes fény áthaladása megváltozott. Például egy csomó fehér fény áthalad egy kék szűrőn, kék fényt bocsát ki, míg a zöld és a vörös fény kevés. A legtöbbet a szűrő elnyeli.


Hatás

A szűrő nagy hatással van. Széles körben használt a fényképezés területén. Miért olyan kiemelkedő mesterfotósok készítették el a fő látványt? Hogy csinálják? Ez egy szűrőt használ. Például egy sárga virágra gondolni, a háttér kék ég, zöld levelek, ha a szokásos lövés, akkor nem tudja kiemelni a "sárga virág" témát, mert a sárga virágok képe nem kiemelkedő. Ha azonban egy sárga szűrőt helyezünk el a lencse előtt, hogy megakadályozzuk a zöld fény egy részét a zöld levelek és kék fény a kék égen, és a sárga fény a sárga virág át a nagy számú sárga virág , így a sárga virág nyilvánvalóvá válik, és kiemeli a "sárga virág" témáját.


Jellegzetes

A fő jellemző, hogy a méret elég jól teljesíthető. A vékony film szűrők kétféleképpen oszlanak meg: vékonyréteg abszorpciós szűrő és vékony film interferencia szűrő. Az előbbit kémiailag egy adott anyag alapanyagába etetik, hogy az abszorpciós vonal a kívánt hullámhosszon legyen elhelyezve. Általában a hullámhosszak hosszúak és infravörös szűrőkhöz használatosak. Ez utóbbi egy bizonyos lapon alapul, felváltva olyan fém-dielektromos fémréteget képez, amelynek nagy törésmutatója vagy alacsony vastagságú indexje van bizonyos vastagsággal, vagy egy teljes vastagságú teljes dielektromos film, és alacsony szintű, többlépcsős szilárd Fabri Perot interferométer. Az anyag kiválasztását, vastagságát és a bevonat módját a szükséges középső hullámhossz és az átviteli sávszélesség határozza meg.


hullámhossz

Jelenleg mindenfajta interferencia szűrő kapható ultraibolya IR és 1 ~ 500 hullámhosszon. A fém dielektromos filmszűrő csúcsátmérője nagyobb, mint az összes dielektromos filmé, de az utóbbi második csúcs- és oldalsáv-problémája súlyosabb. A vékony film interferencia szűrő körkörös vagy sávos változó interferenciaszűrője is van, amely alkalmas a csillagászati mérésekre. Ezenkívül van egy dupla színű szűrő, amely 45 fokos szögben helyezkedik el az incidens sugárral, és a fénysugár két különböző színűvé válik egymással merőleges irányban, nagy és egységes visszaverődéssel és áteresztőképességgel. Alkalmas többcsatornás polikromatikus fénymérésre. Az interferenciaszűrők általában függőleges előfordulást igényelnek, és a rövidhullámú irányba haladnak, amikor az incidens szög nő.
Ez a jellemző használható a középső hullámhossz egy bizonyos tartományban történő beállításához. Mivel a lambda és a csúcs áteresztése jelentősen változik a hőmérséklet és az idő függvényében, óvatosan kell eljárni keskeny sávú szűrők használatakor. Mivel a nagyméretű, egyenletes filmet nehéz elérni, az interferencia szűrő átmérője általában kisebb, mint 50 mm. Valaki kombinációs módszert alkalmazott egy 38 cm-es, a brit 1.2 méteres Schmidt teleszkópra szerelt interferenciaszűrő beszerzésére, hogy egy monokromatikus képet készítsen a köd nagy területéről.


eszköz

A technológia képes vezérelni a kamerát, az infravörös fényt, a szűrőt, a színes fekete szinkronkapcsolót. A stabilitás függvénye az automatikus pozícionálás és az anti jitter. Az egyik lépésre történő gyors váltás nem áll meg félúton az ellenállás miatt, ami részleges szűrőt eredményez. A szűrő nem mozdul el a platform elfordulása és leállítása miatt. Ha nem kapcsol nagy sebességgel, az ütközés következtében visszahúzódik, ami a szűrő pontatlan helyét eredményezi.