info@panadisplay.com
Egyéb más processzorok

Egyéb más processzorok

Mar 14, 2019

  • A MIPS architektúra legfeljebb négy másolóegység-egységet támogat, amelyeket memóriakezeléshez, lebegőpontos aritmetikához, és két meghatározatlan coprocesszorhoz használnak más feladatokhoz, például grafikus gyorsítókhoz.

  • Az FPGA (terepi programozható kapu tömbök) használatával egyedi feldolgozóelemek hozhatók létre bizonyos feldolgozási feladatok, például a digitális jelfeldolgozás (pl. Zynq, az ARM magokat az FPGA-val kombinálva) egyetlen gyorsbillentyűre történő gyorsítására.

  • A szervereken használt TLS / SSL gyorsítók; az ilyen gyorsítók kártyák voltak, de a modern időkben a főáramú CPU-k titkosítási utasításai.

  • Néhány többmagos zseton programozható úgy, hogy az egyik processzor az elsődleges processzor, és a többi processzor támogatja a processzorokat.

  • A kínai Matrix 2000 128 mag PCI-e coprocessor egy szabadalmaztatott gyorsító, amely megköveteli a CPU-t, hogy futtassa, és a 17792-es Tianhe-2 szuperszámítógép (2 Intel Knights Bridge + 2 Matrix 2000) frissítésében került alkalmazásra. nagyjából megduplázva sebességét 95 petaflops-on, ami meghaladja a világ leggyorsabb szuperszámítógépét.

  • Az Acorn BBC Micro számítógépekhez számos más processzor állt rendelkezésre. Ezek a speciális célú grafikus vagy aritmetikai eszközök helyett általános célú CPU-k voltak (például 8086, Zilog Z80 vagy 6502), amelyekhez az operációs rendszer adott típusú feladatokat rendelt el, és azokat a számítógép fő CPU-jából betöltötte, és gyorsulást eredményez. Ezen túlmenően, a BBC Micro, amely egy koprocesszorral van felszerelve, képes volt más rendszerekhez tervezett, például 8086 processzorokra írt CP / M és DOS gépkódszoftvereket futtatni.