info@panadisplay.com
Képzelet technológiák története

Képzelet technológiák története

Mar 14, 2019

A céget 1985-ben alapította Tony Maclaren, majd ezt követően a Csoport vezérigazgatója vezette, mint VideoLogic, és eredetileg a grafika, a hanggyorsulás, az otthoni audio rendszerek, a videorögzítő és a videokonferencia rendszerekre összpontosított. Először 1994 júliusában jegyezték fel a londoni tőzsdén. A következő évben licencszerződést kötött a PowerVR technológiájával a NEC-vel (most Renesas), aki 2,29% -os részesedést szerzett a Társaságban 1,6 millió fontért, és megszerzett jogokat a chip gyártása és értékesítése. 1997. december 2-án a NEC 2,3 millió (1,5%) új részvényt jegyzett 56,5p-os áron, a teljes részesedése 3,5% -ra. 1999-ben a Társaság a szellemi tulajdonjogok engedélyezésére összpontosított, és nevét Imagination Technologies-re változtatta.


Hossein Yassaie, aki 1992-ben csatlakozott a céghez, 1998-ban lett a társaság vezérigazgatója. 2012. december 29-én Yassaie-t lovagsággal bízták meg a 2013-as újévi díjakban. A díjat a technológia és az innováció szolgáltatásainak elismeréseként ítélték oda.


Az 1990-es évek óta a VideoLogic a digitális televíziókészülékekhez chipeket adott, és tagja a digitális TV-csoportnak. Az 1990-es évek végén a 2000-es években a Sega a VideoLogic chipeket használta a Dreamcast otthoni videojáték-konzolhoz és számos Sega arcade rendszerhez. A Namco az 1990-es évek végén a Namco System 23 arcade alaplapjához PowerVR chipeket is használt.


2000. március 23-án az Imagination Technologies megvásárolta az Digitális jelfeldolgozásra szakosodott magánvállalatot, az Enigma-t, maximum 5 millió fontot. 2001. szeptember 26-án az Imagination Technologies megvásárolta a Cross Products Limited-et, amely a META DSP IP-magok és a Renesas SuperH-architektúrájú processzorainak tervezői és gyártói a CodeScape márka alatt, 4,2 millió fontért.


2006 októberében az Intel Corporation 2,9% -os részesedést szerzett az Imagination Technologies-től 5,28 millió fontért. 2008. november 24-én az Imagination Technologies egy új partnerrel aláírt licencszerződést jelentett be, majd a nyilvánosságra nem hozott, a PowerVR SGX grafikus processzor chipének nagy teljesítményű verziójára: ezt később Apple Inc.-nek nyilvánították [13]. 2008 decemberében az Apple Inc. 3,6% -os részesedést vásárolt a vállalatnál 3,2 millió fontért.


2009 júniusában bejelentették, hogy az Intel részesedése 14% -ra nőtt 25 millió részvény megszerzése után. Egy héttel később az Intel újabb 5 millió részvényt vásárolt a Saad Grouptól (székhelye Szaúd-Arábiában), és részesedése 16,02% -ra emelkedett. A későbbi napokban az Apple Inc bejelentette, hogy 2,2 millió új részvényt jegyeztek fel 142,75p-en, és további 11,52 millió részvényt vásároltak a piacon, és 9,5% -ra emelték részesedését; A Group Group, aki 2008. június 30-án 44,6 millió részvényt birtokolt, azaz a Társaság 20,3% -át birtokolta, úgy gondolták, hogy ezeknek a részvényeknek az eladója, és azt állítólag kénytelenek volt eladni, miután bankja befagyasztotta számláját.


2010. november 17-én az Imagination Technologies bejelentette szándékát, hogy a világ egyik vezető internetszolgáltatója és vezeték nélküli LAN technológiája szolgáltatójaként szerezze be a HelloSoftot, legfeljebb 47 millió dollárért. 2010. december 14-én az Imagination Technologies megvásárolta a Caustic Graphics-ot, a korábbi Apple mérnökök által létrehozott hardver / szoftver valós idejű sugárkövetési grafikus technológia fejlesztőjét 27 millió dollárért. 2011. december 14-én az Imagination Technologies bejelentette, hogy szerződést kötött a Qualcommmal. A cég a PowerVR portfóliójáról szerződést írt alá a kijelző IP-re.


2012. január 3-án az Imagination Technologies bejelentette, hogy összesen 5 millió fontot fektet be a Toumaz Microsystemsbe, a Toumaz Kft. Vezeték nélküli intercom spinoutjába, és az üzlet 25% -át birtokolja. [21] 2012 júniusában az Imagination Technologies megvásárolta a Nethra Imaging-et, egy félvezető- és rendszercéget, amely a video- és képalkotó megoldások szállítására összpontosított. 2012 novemberétől több mint 1 milliárd SOC-egység szállított magában az Imagination Technologies által kifejlesztett magokat. 2012. december 17-én az Imagination Technologies Ceva Inc-t verte a versenyen, hogy megvásárolja a MIPS Technologies processzortechnológiai cégét 100 millió dolláros licitálással.


2016. február 8-án az Imagination Technologies bejelentette, hogy Sir Hossein Yassaie 18 év után kilépett a társaságból vezérigazgatójaként. Az Imagination Technologies több mint 40 százalékát látta el az elmúlt hónapokban elvesztett piaci értékének, és több mint 85 százalékát, mivel 2012-ben elérte a csúcspontját, mivel az Apple-től való függősége lelassította az iPhone értékesítését. Andrew Heath, a Imagination igazgatótanácsának tagja és a Rolls-Royce egykori igazgatója, ideiglenes vezérigazgató-helyettesnek nevezték ki, mielőtt a szerepét tartósan felvette 2016. május 26-án. Emellett az Imagination bejelentette, hogy 15 millió fonttal csökkentette a költségeket. a következő pénzügyi évben, és bejelentette szándékát, hogy eladja Pure digitális rádióosztályát.


2016 márciusában az Apple úgy vélte, hogy megvásárolta az Imagination Technologies-t, de soha nem tett hivatalos ajánlatot. 2015-től 17-ig az engedélyezési megállapodás megtartása ellenére az Apple az Imagination Technologies személyzetének „agyelszívását” tervezte, beleértve a mérnököket és a vezetőket is. Az Apple új irodát hozott létre a chipek fejlesztésére St Albans-ban, közel az Imagination Technologies központjához.


2017. április 3-án az Imagination Technologies részvényárai 70% -kal csökkentek, miután arról számolt be, hogy az Apple azt tervezi, hogy a következő két évben meg akarja szüntetni a szellemi tulajdonát a chip-rendszerén belül. Az Apple a vállalat bevételeinek több mint felét tette ki. A következő hónapban az Imagination Technologies bejelentette, hogy vitarendezési folyamatba lép, hogy az Apple engedélyezze szellemi tulajdonát, azzal érvelve, hogy az Apple nem szolgáltatott bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy az Imagination szabadalmának megsértése nélkül többé nem lesz szükség Imagination technológiára. szellemi tulajdon és bizalmas információk ”. A vállalat azt is bejelentette, hogy eladja MIPS és Ensigma üzleteit.


2017. május 15-én Sondrel bejelentette, hogy megállapodást írt alá az IMG Works divízió megszerzésére.


2017. június 22-én az Imagination Technologies igazgatósága bejelentette, hogy eladja az egész céget, és 2017. szeptember 25-én az igazgatótanács bejelentette, hogy a céget a Canyon Bridge, egy Kína által igazított magántőke-befektetési alap vásárolta meg. . 2017 novemberében a Canyon Bridge-hez történő értékesítést olyan ügyletben hagyott jóvá, amely az üzletet 550 millió font (1,82 font / rész) értékben értékelte.


Miután az eladás teljes volt, Andrew Heath ügyvezető igazgatója, Guy Millward mindketten elment. A vezérigazgatói pozíciót Leo Li vette át, de Li úr helyébe dr. Ron Black váltotta fel.