info@panadisplay.com
ATI Technologies Kézi lapkakészletek

ATI Technologies Kézi lapkakészletek

Mar 14, 2019

  • Imageon - 2002-ben bevezetett System-on-a-chip (SoC) kialakítás, amely integrált 2D és 3D grafikákat hoz a kézi készülékekhez, mobiltelefonokhoz és Tablet PC-khez. Az Imageon 2298 DVD-felvételt és -lejátszást, TV-kimenetet és 12 megapixeles kamerát támogatott, egy másik Imageon termékcsaláddal, a 2300-as sorozat az OpenGL ES 1.1+ bővítményekkel. Az Imageon vonalat AMD alatt újra gyártották, és 2009-ben eladták a Qualcommnak.

  • Imageon TV - 2006 februárjában bejelentették, lehetővé téve a kéziszámítógépek számára, hogy digitális televíziós (DVB-H) jeleket fogadjanak és lehetővé tegyék a TV-műsorok megtekintését ezeken az eszközökön, a chipset magában foglalja a tuner, a demodulátor, a dekóder és a teljes szoftvercsomagot. chip.

A teljes termékek mellett az ATI 3D és 2D grafikus komponenseket is szállított más gyártóknak, különösen a Qualcomm MSM7000 sorozatú, kézi és a közelgő Freescale i. Az ATI MX processzorok 2006 májusában azt állították, hogy több mint 100 millió mobiltelefon-médiafeldolgozót értékesített, ami jelentősen több, mint az ATI riválisa NVIDIA-ja, és 2007 februárjában bejelentette, hogy a vállalat összesen 200 millió Imageon terméket szállított 2003 óta.


Az AMD megszerzése után a Imageon és a Xilleon a Qualcommnak és a Broadcomnak adtak el.


Nagy teljesítményű számítástechnika

  • ATI Firestream, a stream feldolgozási koncepciót használva, a Close to Metal (CTM) hardver interfészhez. Az AMD megszerzése után 2006-ban az AMD FireStream váltotta fel, AMD Stream Processor-ként átnevezve 2012-ig